Hoe ziet een consult eruit?

Een eerste afspraak duurt ongeveer 1,5 uur. We bespreken dan waarvoor je komt en wat je doel is. Ook bespreken we het intakeformulier dat vooraf door jou is ingevuld. Een vervolgafspraak duurt ongeveer 1 uur. 

Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van je klacht en je doel waaraan je wilt werken. Meestal is er na 3 à 4 behandelingen een verandering of verbetering waarneembaar. 

Tijdens de vervolgbehandeling evalueren we welke verandering de voorgaande behandeling je gebracht heeft en welke klachten er nog zijn. Daarop werken we verder. Na iedere sessie bepalen we of en wanneer een vervolg afspraak wordt gemaakt. De tijd tussen de sessies kan variëren van enkele weken tot maanden.

Ik raad je aan makkelijk zittende kleding aan te trekken en geen grote sieraden tijdens de behandeling te dragen.

Een kinesiologisch consult kan heel goed gecombineerd worden met andere reguliere behandelingen of therapieën. Soms wordt de behandeling ondersteund door voedingsadvies, bloesemremedies, supplementen of eenvoudige oefeningen.

Bij lichamelijke en psychische klachten dien je eerst jouw (huis)arts en /of specialist te raadplegen. Kinesiologie is geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg. Een verwijsbrief van de huisarts of specialist is niet nodig.

Vanaf 2017 dienen alle therapeuten in de complementaire zorg aan te tonen dat zij beschikken over Psychosociale en Medische basiskennis volgens de PLATO eindtermen (HBO eindtermen die het Platform Opleiding Onderwijs en Organisatie van de Universiteit van Leiden heeft samengesteld in opdracht van 5 verzekeraars). Ik heb deze PsMBK opleiding afgerond aan de Nederlandse School voor Kinesiologie. Deze opleiding voldoet aan die PLATO eindtermen en is geaccrediteerd door CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland) als Registeropleiding. Op alle behandelingen zijn de algemene voorwaarden van Praktijk voor Kinesiologie Eline van toepassing.

In de zorg is het verplicht een schriftelijke behandelovereenkomst af te sluiten. Klik op de link voor een voorbeeld.

"Ik kwam voor klachten die ik dacht voeding gerelateerd waren. Veel hoofdpijn na het eten van bepaalde voedingscombinaties. Ik begon allerlei soorten voeding als verdacht te beschouwen en het leek toch niet veel te helpen als ik ze niet at. De behandelingen waren een prachtige ervaring. Geweldige aandacht en zorgzaamheid van Eline. Geen ideeën opleggen, nee laat je lichaam het zelf maar aangeven waar aandacht nodig is. Het lijkt alsof er niet veel gebeurd en toch veranderen er dingen op een positieve manier in je lichaam. Na elke behandeling had ik even rust nodig. Maar mijn mooiste ervaring was deze: Al mijn hele leven heeft mijn couveuse periode een belangrijke rol gespeeld. Een eenzame tijd waarin ik me erg bang en verlaten voelde. Kille omgeving, geen armen om je heen. Dit had grote invloed op de manier waarop ik in het leven stond. Onzeker, ik stond niet erg sterk in mijn schoenen, ik was toch niet belangrijk. Doordat ik in een behandeling terug kon gaan naar deze couveuseperiode, kon ik mezelf toespreken en vertellen dat ik zeker gewenst was en dat alles goed zou komen. Ik voelde een verschuiving en voel me sindsdien sterker, heb geen naar gevoel meer als ik denk aan mijn eerste maanden. En de voedsel klachten waar ik eigenlijk voor kwam zijn tegelijkertijd verdwenen.  "
vrouw
62 jaar

Wil je meer informatie?  Dan kun je me bellen, mailen of via het contactformulier een vraag stellen.