Hoe ziet een behandeling eruit?

Een eerste behandeling duurt ongeveer 1,5 uur. We bespreken dan waarvoor je komt en wat je doel is. Ook bespreken we het intakeformulier dat vooraf door jou is ingevuld. Een vervolgbehandeling duurt ongeveer 1 uur. 

Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk van je klacht en je doel. Meestal is er na 3 à 4 behandelingen een verandering of verbetering waarneembaar.

Tijdens de vervolgbehandeling evalueren we welke verandering de voorgaande behandeling je gebracht heeft en welke klachten er nog zijn. Daarop werken we verder. Na iedere sessie bepalen we of en wanneer een vervolg afspraak wordt gemaakt. De tijd tussen de sessies kan variëren van enkele weken tot maanden.

Ik raad je aan makkelijk zittende kleding aan te trekken en geen grote sieraden tijdens de behandeling te dragen.

Een kinesiologisch consult kan heel goed gecombineerd worden met andere reguliere behandelingen of therapieën. Soms wordt de behandeling ondersteund door voedingsadvies, bloesemremedies, supplementen of eenvoudige oefeningen.

Bij lichamelijke en psychische klachten dien je eerst jouw (huis)arts en /of specialist te raadplegen. Kinesiologie is geen vervanging voor de reguliere gezondheidszorg. Een verwijsbrief van de huisarts of specialist is niet nodig.

Vanaf 2017 dienen alle therapeuten in de complementaire zorg aan te tonen dat zij beschikken over Psychosociale en Medische basiskennis volgens de PLATO eindtermen (HBO eindtermen die het Platform Opleiding Onderwijs en Organisatie van de Universiteit van Leiden heeft samengesteld in opdracht van 5 verzekeraars). Ik heb deze PsMBK opleiding afgerond aan de Nederlandse School voor Kinesiologie. Deze opleiding voldoet aan die PLATO eindtermen en is geaccrediteerd door CPION (Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland) als Registeropleiding. Op alle behandelingen zijn de algemene voorwaarden van Praktijk voor Kinesiologie Eline van toepassing.

In de zorg is het verplicht een schriftelijke behandelovereenkomst af te sluiten. Klik op de link voor een voorbeeld.

Wat kost deze investering in jezelf?

Investeer in jezelf door te luisteren naar je eigen lichaam. Wanneer je vanuit je eigen kracht en in je eigen kunnen in het leven staat, ben je beter in staat om goede keuzes te maken die jou verder helpen.

Gun jezelf een volgende stap!

Dit zijn mijn tarieven:

Intake & eerste consult  (90 min)                  –   € 85,00

Vervolgconsult  (60-75 min)                           –   € 70,00

Avond- of weekendconsult                            –   € 75,00

Oriënterend gesprek (optioneel – 30 min)  –   gratis

Investeer in jezelf door te luisteren naar je eigen lichaam. Wanneer je vanuit je eigen kracht en in je eigen kunnen in het leven staat, ben je beter in staat om goede keuzes te maken die jou verder helpen.

Gun jezelf een volgende stap!

Dit zijn mijn tarieven:

Intake & eerste consult  (90 min)   –   € 85,00

Vervolgconsult  (60-75 min)            –   € 70,00

Avond- of weekendconsult             –   € 75,00

Oriënterend gesprek (30 min)        –   gratis  optioneel

Factuur is vrijgesteld van BTW o.g.v. art. 25 wet OB

Betaling: contant of via betalingsverzoek. Na het consult ontvang je de factuur digitaal.

Let op:  Bij verhindering kun je de afspraak tot uiterlijk 24 uur van te voren kosteloos verzetten of annuleren. Zeg je minder dan een dag van te voren af, of kom je niet, dan wordt het verschuldigde bedrag in rekening gebracht.

Vergoedingen

Consulten Kinesiologie kunnen mogelijk worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Het is afhankelijk van je aanvullende verzekering of alternatieve geneeswijze wordt vergoed. Daarvoor verwijs ik je naar de voorwaarden van je zorgverzekering. Informeer vooraf bij je zorgverzekeraar hoe je verzekerd bent, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Check hiervoor de zorgwijzer

Ik ben als volwaardig lid  aangesloten bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze) en het RBCZ/TCZ (Register Beroepsbeoefenaars Complementaire Zorg en Tuchtrecht Complementaire Zorg). Als natuurgeneeskundige met specialisatie Kinesiologie.

Algemene voorwaarden en klachtenprocedure

Op alle behandelingen zijn de algemene voorwaarden van Praktijk voor Kinesiologie Eline van toepassing. De algemene voorwaarden bevatten informatie over de Kwaliteitsstandaard en de Klachtenprocedure. Via mijn beroepsorganisatie val ik als kinesioloog onder het klacht en tuchtrecht van het TCZ.  Ook ben ik aangesloten bij Quasir (Expertisecentrum, calamiteiten en geschillen zorg en welzijn). Heb je een klacht, laat het me weten. Dan kunnen we samen kijken wat we er aan kunnen doen. Ook verwijs is je voor meer informatie naar de VBAG.      

Hiermee voldoe ik aan de eis van de Wkkgz (Wet Kwaliteit Geschillen Zorg)

VBAG

Wil je meer informatie of een afspraak maken?  Dan kun je me bellen, mailen of via het contactformulier een vraag stellen. 

Praktijk voor Kinesiologie Eline

Praktijk voor Kinesiologie Eline

Gendringseweg 31

7122 LT Aalten

T: 06-10568144

info@elinevaags.nl

 

KvK nr: 74214578

BTW nr: NL001386817B98