Hallo, ik ben Eline

Ik help zorgers en stressers om de gezonde balans te vinden tussen willen en moeten. Daarnaast geef ik cursussen Touch for Health, voor iedereen die wil leren samenwerken met de beste adviseur die er is: je lijf.

Ik liep mezelf voorbij

Jarenlang heb ik als facilitair teamleider en manager gewerkt bij verschillende zorgorganisaties in de Achterhoek. Een pittige tijd met lange werkdagen waarin ik veel leerde. En vooral: níet leerde, zoals voor mezelf zorgen, nee zeggen en hulpvragen.

Ik werkte in deeltijd, maar was vaak thuis nog veel aan het regelen. De telefoon ging alleen in de vakantie uit. Met veel inzet en het goed willen doen, heb ik mijn energie erin gestopt. Ik deed wat van mij verwacht werd. Altijd bezig en dienstbaar voor de organisatie, de medewerkers en cliënten. Ik luisterde totaal niet naar de signalen van mijn lichaam en denderde maar door. Van huis uit had ik geleerd “niet lullen, maar poetsen”. Mooie eigenschap, die me hielp, maar ook vaak in de weg zat. Ik nam geen rust en straalde steeds minder, was moe, sliep onrustig en had regelmatig last van mijn schouder.

Gelukkig maakte ik in die periode ook kennis met Touch for Health de basis van kinesiologie. Ik ontdekte waarom ik mezelf voorbij liep. De spiegel werd me voorgehouden door de spiertesten. Ik leerde hoe ik mijn energie binnenboord houd en hoe ik gezond omga met de ratrace waar we allemaal in zitten. Ik kreeg technieken aangereikt die me hielpen. Mijn energie ging weer stromen en mijn klachten werden minder.

Deze cursus maakte zoveel indruk op me, dat ik opnieuw ging studeren: ik koos voor de HBO-opleiding tot Kinesioloog bij de Nederlandse School voor Kinesiologie (NSK).

"Kinewatte?"

Kinesiologie. Letterlijk: bewegingsleer. Het bekendste onderdeel van deze geneeswijze is de spiertest waarmee ik disbalansen opspoor.

Je spieren reageren op stress, emoties, een verkeerde houding of slechte voedingsgewoonten. De spierspanning verandert, ongemerkt en onbewust. Met speciale spiertesten maak ik zichtbaar wat de exacte verstoring is. En het mooie is: de spiertest geeft ook aan wat voor jou de beste manier is om weer in balans te komen. Zonder pillen of poeders. Met je zelfgenezend vermogen.

Ik help je om te switchen van buiten naar binnen

Want dat is vaak het probleem van zorgers en stressers: je bent te sterk gefocust op anderen. Je raakt je eigen, pure en ontspannen zelf kwijt. En vaak weet je niet hoe je haar weer terugvindt.

Gelukkig weten je spieren dat nog wel. Ik leer je te luisteren naar de stille hints van je lichaam, zodat het niet meer hoeft te schreeuwen om aandacht.

Eline verstaat de kunst van het luisteren

"Ik omschrijf Eline als een ontzettende lieve, warme vrouw, die de kunst van het echt luisteren verstaat. De een beetje 'zweverig' werk doet, maar zelf met de beide benen op de grond staat!!"
Vrouw
35 jaar

Er kwam weer rust over mij

"Eenmaal bij jou kwam er rust over me, je begreep me en liet me praten en ook huilen, wat opluchtte. Je gaf me goede adviezen, heel fijn. Je bent een fijn mens, stelt me op mijn gemak en daardoor wordt de drempel klein."
Vrouw
57 jaar

Hoe help ik je?

Ik bied individuele consulten en groepstrainingen. 

Individueel:

 • In het Kennismakingsconsult maak je kennis met de ontstressende kracht van kinesiologie, zodat je kunt voelen of het iets voor je is.
 • In het Consulten werk je aan je persoonlijke doel. Wat wil je bereiken en waarom lukt dat niet? We kijken wat het lichaam te vertellen heeft en we ruimen blokkades op. Voor extra effect krijg je groeiwerk mee voor thuis.

In een groep:

 • In de Kennismakingsworkshop vertel ik je meer over kinesiologie en laat ik je kennismaken met de  spiertest. Je leert eenvoudige kinesiologietechnieken die jezelf iedere dag kunt toepassen om stress te verminderen.
 • In de cursus Touch for Health I leer je jezelf en anderen in balans te brengen, met onder andere spiertesten en stressrelease. Je krijgt een certificaat, en je kunt je kennis verdiepen met Touch for Health II, III en IV.

Een kijkje achter de voordeur

 • In 2015 ben ik met mijn man en twee kinderen neergestreken in de buurtschap Lintelo, waar ook mijn wortels liggen.
 • Eén dag in de week werk ik in de boomkwekerij van mijn vader en broer. Naast dat het heel gezellig is, is het ook heel aardend. Lekker met je handen in de planten of in de aarde. Even geen beeldscherm of hoofdwerk.
 • Ik eet elke ochtend een boterham met appelstroop en elke avond een blokje pure chocola. Het eerste omdat het moet, het tweede omdat het zo lekker is.
 • Ik ben totaal niet bestand tegen rode wijn. Na één glas krijg ik al een loopneus en problemen met de woordvinding.
 • Mijn vader leerde me: ook wat leuk is, gaat niet altijd vanzelf. Ondanks de uitdagingen waarmee hij moet dealen als ondernemer, staat hij op zijn 77e nog steeds met plezier in de kas en op het land.
 • Mijn moeder leerde me: je kunt altijd iets maken van niets. Met chique serviesgoed en katoenen servetten tovert ze een doordeweekse stamppot om tot een fleurige maaltijd.
 • Ik heb borstkanker gehad. Door het luisteren naar mijn eigen lichaam, was ik er op tijd bij. Waardoor ik me realiseerde dat het leven ook heel kort zou kunnen zijn. En het dus heel belangrijk is om te genieten van het leven en doen wat voor jou goed is en waar je blij van wordt.
 • Mijn lijf leerde me: als jij niet op de rem trapt, doe ik het voor je. Inmiddels herken ik de kleinste waarschuwingen en is tuinieren mijn natuurlijke paracetamol.

Mijn logo

De boom staat voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Groei geeft je kracht en zorgt voor evenwicht in je leven. De boom heeft vele facetten. Verschillende kanten die van invloed zijn op jou. 

Jij bent een mooi mens, die mag luisteren naar wat JIJ nodig hebt om te groeien. Je lichaam weet het. Groei van binnenuit!

Als kinesioloog (Eline) begeleid ik je in het luisteren naar wat jij nodig hebt. Samen werken we aan jou groei.

En jij?

Wat blokkeert jou? Waarom heb je steeds last van klachten, onrust of stress?
Ik help je de oorzaak te vinden en aan te pakken. Snel en eenvoudig, via je lijf.

Je lichaam wil het beste voor jou. Nu jij nog.

Heb je nog vragen of twijfel je? Neem contact op, dan bellen we samen en kan ik je vragen beantwoorden.

Heb je mijn e-book met Relaxtechnieken al gedownload?

Deze oefeningen en tips helpen je vandaag al te beginnen om te luisteren naar je lijf.