Zes redenen waarom water drinken zo gezond is

Wie mij kent en in mijn praktijk is geweest, weet dat ik het vaak over water heb. Als kinesioloog test ik aan het begin van een behandeling de watertest. Standaard staat er een karaf met water klaar aan het begin van de behandeling. En meestal is deze aan het einde leeg. Ik merk dat water drinken voor velen best lastig is. Iedereen weet dat water drinken belangrijk is. Maar ook daadwerkelijk een glas water drinken blijkt voor velen toch lastig te zijn.

Waarom is water drinken zo belangrijk voor je lichaam?

Ik ga het je uitleggen. Op zuurstof na is water het voornaamste dat je nodig hebt om te overleven, goede prestaties te kunnen leveren, helder te kunnen denken en de hersenen goed te laten werken.

Wist jij dat:

  • Je lichaam voor 70% uit water bestaat. En elke levende cel water nodig heeft.
  • Voedingsstoffen door je hele lichaam vervoert worden door water.
  • Water het oplosmiddel is dat afvalstoffen uit je lichaam vervoert.
  • Water reguleert je lichaamstemperatuur.
  • Water geleid elektrische impulsen en is dus een goede geleider voor neurologische processen van je zenuwstelsel.
  • Ook hormonen helpen o.a. bij stress regulering in je lichaam.

Koffie, thee, limonade of vruchtensappen worden door het lichaam verwerkt als voedsel. Terwijl het lichaam water nodig heeft. Andere soorten dranken kunnen water niet vervangen. In een accu doe je toch ook geen benzine en in een stroomstrijkijzer geen tomatensap? En de muren maak je toch ook niet schoon met koffie? Hoeveel water heeft je lichaam nodig? Lees hier verder hoeveel water je lichaam nodig heeft op een dag.
Kortom water helpt je lichaam te herstellen, energie te geleiden en stress te verminderen. Energie te hebben om dat te doen, wat je graag zou willen doen. Het helpt je weer lekker in je vel zitten. Daarom test ik als kinesioloog de water test.

Water drinken is een simpele tip die je al helpt als je vermoeid bent of vaak last van hoofdpijn hebt. Maar ook als je zit te leren of veel last van stress hebt.

Zorg dus goed voor jezelf. Luister wat jouw lichaam nodig heeft. Water is een 1e stap.

Vind je water drinken lastig? Lees verder water drinken kun je leren.